Liefdesproblemen zetten de Argentijnse selectie op zijn kop

In de afgelopen weken werden alle 32 WK-selecties bekendgemaakt. Veel ervan zorgden voor de nodige ophef. Bij buurland België praat men alleen nog maar over ‘roker en drinker’ Radja Nainggolan, Peru is in de ban van ‘dopingzondaar’ José Paolo Guerrero, in Zweden hoopte men op een heroïsche terugkeer van koning Zlatan, waarnaast er bij de grootmachten Spanje en Frankrijk óók de nodige wereldsterren ontbreken. De meeste ophef over het WK-lijstje ontstond echter toch wel in Argentinië.

In Nederland ging het wat de Argentijnen betreft vooral over de aanwezigheid van Ajax-pitbull Nicolás Tagliafico, maar in Argentinië zelf (en ook in Italië) verbazen velen zich over de absentie van spits Mauro Icardi. Hij scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 29 goals in 34 Serie A-wedstrijden, waarmee hij samen met SS Lazio-vedette Ciro Immobile de topscorer van de Italiaanse competitie is. En dus kán hij simpelweg niet genegeerd worden door bondscoach Jorge Sampaoli, stelden woedende voetbalfans in Buenos Aires. Maar niets bleek minder waar.

Icardi zit komende zomer namelijk thuis. Sampaoli zegt de voorkeur te geven aan Gonzalo Higuaín, die 16 keer het netje liet bollen in 35 competitie-optredens namens Juventus. Toegegeven, Pipita is ietsje meer een ‘voetballende spits’ dan Icardi, maar vooral in de afgelopen maanden maakte de laatstgenoemde toch een veel betere indruk. Hij schoot Internazionale bijvoorbeeld hoogstpersoonlijk naar een Champions League-ticket tegen Lazio. Bovendien had Sampaoli ze ook beiden op kunnen roepen: Sergio Agüero is nu de enige andere échte spits in de selectie. Lionel Messi, Paolo Dybala en Cristian Pavón zijn geen pure puntspelers. Niet onbegrijpelijk dus dat er veel vraagtekens achter het ontbreken van Icardi staan.

De wildste geruchten gaan rond over het ontbreken van de topschutter, waarbij één naam prominent in de spotlights staat: niemand minder dan Wanda Nara, vrouwlief van de Inter-ster. De mondige blondine duikt sowieso al vaak op als zaakwaarnemer van haar grote liefde, maar de pers smulde al helemaal van Wanda omdat zij Maxi López (Udinese) ooit bedroog en uiteindelijk verruilde voor haar nieuwe vlam, Mauro. Saillant detail: de twee speelden toen juist samen in de nationale ploeg van Argentinië, en waren bovenal goede vrienden.

Game over voor de relatie door een iPad
Een iPad bracht het balletje aan het rollen, zo schrijft Icardi in zijn biografie. “De dag voordat ik op trainingskamp naar de VS ging, ontving ik een bericht van Wanda. Ik was verrast, want normaal gesproken sprak ik met Maxi, niet met haar. Ze vroeg of ik een iPad voor haar kon kopen daar, aangezien die toen nog niet in Italië was verschenen. Dat zette mij aan het denken. Wilde Wanda de tablet, of zocht ze een excuus om met mij in contact te komen? Ze stuurde me: Mauro, Maxi en ik gaan naar de Eolische Eilanden samen met Gonzalo Bergessio (oud-Sampdoria en Catania, red.) en zijn vrouw. Waarom ga je niet mee met ons?”

Eenmaal op vakantie sloeg de vonk over. “Toen ik alleen op de 2e etage lag, luisterend naar reggae-muziek, kwam Wanda opeens naast me zitten. Zonder enige schaamte. Op dat moment eindigde haar relatie met Maxi López.” Op het lijf van Icardi sieren inmiddels tatoeages van de namen van de kinderen van López en Wanda, om het allemaal nog wat erger te maken.

In 2016 werd nog maar eens duidelijk dat López niet zo blij is met ‘mister steal your girl’, door voorafgaand aan een wedstrijd een hand te weigeren, en in plaats daarvan naar zijn kruis te grijpen.

Inmiddels is López geen international meer, maar volgens veel Zuid-Amerikaanse media blijft de affaire er nog altijd voor zorgen dat Icardi op het moment suprême dikwijls buiten de boot valt bij de Albicelestes. En wel door de hand van de absolute vedette: Lionel Messi. Hij is namelijk een boezemvriend van López (tussen 2005 en 2007 stonden de twee gezamenlijk onder contract bij FC Barcelona), en zou een uitnodiging voor boeman Icardi geblokkeerd hebben.

‘Het Argentijnse volk houdt wél van Mauro’
De hoofdrolspeler zelf hield zich na de bekendmaking van de WK-selectie door Sampaoli koest en beweerde ‘de keuzes te begrijpen en te respecteren’. Wanda daarentegen deelde een flinke sneer uit, door op Instagram te schrijven dat ‘het Argentijnse volk wél van hem houdt, en hem erbij wil, omdat zij wél weten wie hij echt is’. Mooie teksten die Wanda komende zomer nog vaak op mag dreunen voor een treurende Icardi, die vanuit huis moet gaan aanschouwen hoe zijn Argentinië op jacht gaat naar de derde WK-titel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *